Jaarverslag 2014

STICHTING KINDER ACTIVITEITEN COMITE

Jaarverslag 2014

 

 

Inleiding

Met een grote groep nieuwe vrijwilligers erbij is het zomerkamp in kampeerboerderij ’t Boerenerf in Woudenberg goed geslaagd. We zijn dit jaar weer naar Dierenpark Amersfoort geweest en hebben sinds lange tijd weer een dropping kunnen doen tot groot plezier van de kinderen. Dankzij het zomerse weer hebben we gezwommen en s’avonds vaak rond het kampvuur gezongen. Dit jaar is er voor gekozen te werken met een kleurenthema per dag dat creatief is ingevuld door de dagleiding (groen, rood, blauw, geel en oranje).

 

De voorbereidingen

Medio februari 2014 starten de vrijwilligers van het KAC met de eerste voorbereidingen voor het zomerkamp, dat voor de kinderen plaatsvond van maandag 28 juli tot en met zaterdag 2 augustus. Het kamp wordt voorbereid door een vaste kern van in totaal 7 vrijwilligers die al eerder zijn meegeweest als begeleiding.

Op het gebied van sponsoring is dit jaar via de Voedselbank Utrecht en Etos sponsoring in natura ontvangen. Daarmee is deels opgevangen dat Albert Heijn dit jaar de inkopen jaar niet heeft gesponsord. De kinderwerving loopt dit jaar zo goed (o.a. door contacten met Voedselbanken in Utrecht en Tussenvoorziening) dat er een wachtlijst wordt gehanteerd en ruim 30 kinderen worden bezocht. Uiteindelijk gaan er 25 kinderen mee en zijn alle vrijwilligers meegeweest bij meerdere huisbezoeken.

 

 De kampweek

De kampweek start altijd met een voorbereidend weekend waarin de laatste puntjes op de ‘i’ worden gezet en de dan aanwezige vrijwilligers elkaar (beter) leren kennen. Dit jaar is er op zondagmiddag dankzij het netwerk van de vrijwilligers een professionele workshop van Open Staan voor Jezelf door Agnes met onder andere ontspanningstechnieken. De lachoefeningen en afsluiting met de duimen in elkaar zijn een groot succes. De collages die de vrijwilligers gemaakt hebben over zichzelf  bieden goede kennismaking, zelfs voor vrijwilligers die al langer mee gaan. Bij de nieuwe leiding zitten ook dit jaar nieuwe talenten voor tekeningen op de naam t-shirts voor de kinderen en de leiding.

 

Maandag (groen)

Op maandagochtend kwamen de kinderen per bus aan. Na enkele (kikker)kennismakings- spelletjes voelde iedereen zich al snel meer op zijn gemak. De kampdoop en de vossenjacht rond het Henschotermeer vullen de middag snel.

 

Dinsdag (rood)
Met een Amerikaanse warming-up en het lied Rood van Marco Borsato begint de dag goed. Het grote-chaos-spel brengt grote creativiteit naar boven bij de kinderen bij het bedenken van een KAC-kamplied. Die middag lekker zwemmen in het Henschotermeer en ’s avonds dropping voor de oudere kinderen en film met popcorn voor de jongere.

 

Woensdag (geel)
De kinderen worden prachtig geschminkt vóór we naar de dierentuin in Amersfoort gaan. Na een dag vol dieren (en het “Dinobos”) laten de kinderen zich de pannenkoeken goed smaken, terug in de kampeerboerderij. Het waterballonnengevecht smaakt naar meer.

 

Donderdag (blauw)

Vandaag een heks met toverdrank om het smurfenthema in te leiden en daarna de Smurfenland spelen met onder andere Gargamel slaan en kegelen met Azrael. ‘s Middags naar het blauwe water van het Henschotermeer en s’avonds het griezelverhaal van Blauwbaard en knutsel met bordjes.
Vrijdag (oranje)
Vandaag wordt de bonte avond voorbereid (KAC has got talent). Er wordt geknutseld en geoefend voor goochelen, presenteren, foto’s, theater, muziek en dans en er worden heerlijke hapjes gemaakt. Bij het eten is er friet. Na de presentaties is de jury unaniem in haar keuze voor de winnaar: de koks die de hapjes hebben gemaakt!  De disco sluit de laatste avond op het kamp af.

 

Zaterdag
Op zaterdagmorgen is het afscheid al vroeg en vertrekken de kinderen weer naar Utrecht, waarna het terrein en het gebouw worden opgeruimd en schoongemaakt. Als alles klaar is brengen we onze materialen weer naar ons opslagpunt en kijken we terug op een geslaagde week.

 

Vooruitblik 2015

Voor 2015 is weer gekozen voor Kampeerboerderij ‘t Boerenerf in Woudenberg, dit keer van 18 t/m 25 juli.