Jaarverslag 2015

STICHTING KINDER ACTIVITEITEN COMITE

Jaarverslag 2015

Inleiding

Met één nieuwe vrijwilliger is het zomerkamp in kampeerboerderij ’t Boerenerf in Woudenberg goed geslaagd.We zijn dit jaar weer naar Dierenpark Amersfoort geweest en hebben dankzij het zomerse weer 2x gezwommen en s’avonds vaak rond het kampvuur gezongen. Dit jaar is er voor gekozen te werken met de continenten als thema en Afrika/Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika aan bod gekomen.

 

 

De voorbereidingen

Medio februari 2015 starten de vrijwilligers van het KAC met de eerste voorbereidingen voor het zomerkamp, dat voor de kinderen plaatsvondvan maandag 20 juli tot en met zaterdag 25 juli. Het kamp wordt voorbereid door een vaste kern van in totaal 11 vrijwilligers die al eerder zijn meegeweest als begeleiding en 1 nieuwe vrijwilliger. 3 vrijwilligers die in 2014 meegingen kunnen dit jaar helaas niet mee zodat ook dit jaar nieuwe leiding is geworven.

 

Op het gebied van sponsoring is dit jaar via de Voedselbank Utrecht sponsoring in natura ontvangen. Daarmee is opgevangen dat Albert Heijn dit jaar de inkopen jaar niet heeft gesponsord. De kinderwerving loopt dit jaar zo goed (o.a. door contacten met Voedselbanken in Utrecht en Tussenvoorziening) dat er een wachtlijst wordt gehanteerd en ruim 30 kinderen worden bezocht. Uiteindelijk gaan er 26 kinderen mee en zijn bijna alle vrijwilligers meegeweest bij meerdere huisbezoeken.

 

 

De kampweek

De kampweek start altijd met een voorbereidend weekend waarin de laatste puntjes op de ‘i’ worden gezet en de dan aanwezige vrijwilligers elkaar (beter) leren kennen. Dit jaar hebben twee KAC-ers het voorkamp voorbereid met kennismakingspel 5vingers aan je hand en ontspanning buiten en binnen (spel 30 seconds wordt fanatiek gespeeld). Er wordt zondag ook heerlijk gekookt door iemand van de kookcommissie die de KAC-ers laat watertanden. Natuurlijk worden ook de huisbezoeken bij de kinderen gezamenlijk besproken en worden weer schitterende tekeningen gemaakt op de naam t-shirts voor kinderen en leiding.
Maandag (Afrika)

Op maandagochtend kwamen de kinderen per bus aan en werd mooie kampfoto gemaakt voor ’t klompenhok. De kampdoop en de vossenjacht (in de vorm van safari) rond het Henschotermeer vullen de middag snel.

 

Dinsdag (Europa)
Met een warming-up met liedjes van het junior songfestival begint de dag feestelijk en actief. Als vanouds wordt er heerlijk gezwommen in het Henschotermeer en sávonds eten de kinderen door hen zelf gemaakte pastasalade die ze zelf kunnen samenstellen. Geen dropping maar wel een spannend lasergame met rode en blauwe teams in voor de gelegenheid omgebouwde eetzaal met goede verstopplekken sluiten de dag af.

 

Woensdag (Azië)
De kinderen worden prachtig geschminkt vóór we naar de dierentuin in Amersfoort gaan. Na een dag vol dieren (en het “Dinobos”) laten de kinderen en de leiding het waterbeest in zichzelf los bij het waterballonnengevecht. Na die energieke uitbarsting zijn de pannekoeken nauwelijks aan te slepen.

 

Donderdag (Zuid- en Midden-Amerika)

Vandaag speelt Mexico een belangrijke rol met een goedgevulde Pinata die na meerdere rondes wordt stukgeslagen en de stuiterballen prijsgeeft. Ook leren de kinderen een mondje Spaans praten. Met heerlijk weer is het Henschotermeer perfect en wordt s’avonds de honger gestild met wraps.
Vrijdag (Noord-Amerika)
Vandaag een rustige start met uitslapen op zijn Amerikaans (lazymorning) en de voorbereiding voor glitter & glamour bij de bonte avond. De lunch met hot dog geeft energie om een creatieve invulling te geven aan muziek, dans, goochelen, koken, schimmenspel en de kinderjury. De optredens oogsten veel applaus en worden aangevuld met leidingacts. De disco sluit de laatste avond op het kamp af.

 

Zaterdag (terug naar Utrecht)
Op zaterdagmorgen is het afscheid al vroeg en vertrekken de kinderen weer naar Utrecht, waarna het terrein en het gebouw worden opgeruimd en schoongemaakt. Als alles klaar isbrengen we onze materialen weer naar ons opslagpunt en kijken we terug op een geslaagde week.

 

Vooruitblik 2016

Voor 2016 staat nog niet vast waar en wanneer het kamp zal plaatsvinden nu Kampeerboerderij ‘t Boerenerf in Woudenberg niet beschikbaar is.